Kızartma için en iyi patates hangisidir ? Nişasta içeriğine dikkat edin
Çeşitler ayrıca kategorilere ayrılmıştır: Konu kaynatma olduğunda A sınıfı en kötüsüdür ve D sınıfı püreler için mükemmeldir.
Gıda bilimciler patatesi ikiye ayırıyor. Unumsu ve mumlu patatesler
Kızartmak için hangi patates en iyisidir?
Kızartmak için kenarları yüksek ve kalın tabanlı dökme demir tavalar kullanmak daha iyidir.
Unumsu patatesler piştiğinde ağızda kuru ve kum tanesi gibi bir tat bırakır. Bu patateslerde nişasta oranı %22’ye kadar çıkar. Bu tür patatesin en tanınmışı sarı patatestir ve kızartma için en uygun patatestir. Az su içerir, dolayısıyla kızgın yağa girdiğinde dış yüzeyinde kabuk oluşmadan önce içindeki su buharlaşır. Nişasta moleküllerinin fazla olması hem dış kabuğun oluşmasını hem de yağın iç kısma nüfuz etmemesini sağlayarak kızartmaya çıtır çıtır özellik katar. Bu tür patatesler püre ve fırında pişirmek için de en uygun olanlarıdır. Ancak suda haşladıklarında dağılırlar.
Haşlama için hangi patates?
Haşlama için en uygun patates mumlu patates diye anılan patatestir. Bunların kabuğu ince ve içi suludur. Nişasta oranı %16 dolayındadır ve haşlandığında şeklini korur.Kızartıldığında bu tür patatesler gevrek bir kabuk alır ancak içi yumuşak kalır.
Beyaz patateslerin genellikle iyi piştiğini ve C vitamini açısından zengin olduğunu unutmayın.