OpenAI, Microsoft ile ortaklığını yeniden düşünüyor

OpenAI’nin Geleceği: Kar Amacı Gütmeyen Kuruluştan Şirkete Dönüşüm Planı

OpenAI, kar amacı gütmeyen bir kuruluştan dış yatırıma açık, kar amacı güden bir şirkete dönüşmeyi planlıyor.

Microsoft ile Yeniden Yapılanma Görüşmeleri

Financial Times’ın haberine göre, OpenAI, dış yatırıma izin veren bir yapıya geçerek sınırlı kar oranıyla yapılan dış yatırıma açılacak.

Microsoft’un OpenAI’ya yaptığı 13 milyar dolarlık yatırımın karşılığı olarak, şirketin yeniden yapılanması karşılığında ne kadar hisse alacağı da görüşmelerde ele alınıyor. Ayrıca, Microsoft’un 2019 yılında yaptığı 1 milyar dolarlık yatırımın şartları da yeniden gözden geçiriliyor.

Microsoft’un OpenAI’nin gelişmelerine erişimini sürdürme isteği, şirketin geleceği için kritik bir adım olarak karşımıza çıkıyor.

Sam Altman’ın Vizyonu

OpenAI CEO’su Sam Altman, şirketin en büyük hedefinin insan zekasını aşabilen gelişmiş yapay zeka (AGI) sistemlerini yaratmak olduğunu belirtiyor.

Yatırımcılardan Gelen Talep

OpenAI’nin rakipleri Anthropic ve Elon Musk’ın xAI girişimi de benzer bir modelle çalışıyor. Bu değişiklik, yatırımcılardan gelen büyük talebi karşılamayı amaçlıyor ve ileride halka arzın gerçekleşmesini sağlayabilir.

Gerginliklerin Üstesinden Gelme Yolunda

OpenAI ile Microsoft arasındaki teknolojik iş birliği, zaman zaman gerginlikler yaşasa da tarafların anlaşmaya varacağı öngörülüyor.

Önümüzdeki Adımlar

OpenAI, 2015 yılında kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak kuruldu ve 2019’da dış yatırımlara açılarak yeni bir döneme girdi. Şirket, yeni yapılanma sürecinde Kaliforniya ve Delaware eyaletlerinden gerekli onayları almalıdır.

OpenAI’nin ticari bir yapıya dönüşümü, gelecekte büyük sermaye çekmek için önemli bir adımdır ve planın başarısız olması şirket için ciddi sonuçlar doğurabilir.

Related Posts

Enflasyon beklentilerin altında kaldı: Malezya’da keyifler yerinde

Mayıs 2025 verilerine göre Malezya’da yıllık enflasyon oranı yüzde 1,2 olarak gerçekleşti. Bu oran, piyasa beklentisi olan yüzde 1,4’ün altında kalırken, Şubat 2021’den bu yana görülen en düşük seviye oldu. Tüketici fiyatlarındaki bu olumlu gelişmede …

Akaryakıta dev indirim geliyor

Güne 78 dolarla başlayan Brent petrol, İran’ın ABD’ye yönelik ‘ölçülü’ yanıtının ardından 70 dolara kadar geriledi. Son bir haftada benzin ve motorin fiyatlarında yaşanan rekor artışların yerini sert indirim beklentisi alırken, akaryakıt sektörü kaynakları motorinin litre fiyatında hafta boyunca 5 liranın üzerinde indirime gidilmesini bekliyor.

İran parlamentosu, kapatma kararını onaylamıştı: Hürmüz Boğazı’nın önemi nedir; kapatılması ekonomik olarak en çok hangi ülkeleri etkileyecek?

İran parlamentosu, kapatma kararını onaylamıştı: Hürmüz Boğazı’nın önemi nedir; kapatılması ekonomik olarak en çok hangi ülkeleri etkileyecek?

‘Sarı sayfa’ krizi: Yüksek ilan ücretleri kiralara yansıyor

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki sorunlar sürerken, şimdi de emlak danışmanları artan ilan ücretlerine tepki göstermeye başladı. Emlak danışmanları, 2020 yılında 200 ilan için yaklaşık 4.500 TL öderken, bugün aynı sayıdaki ilan için ücretin 100 bin …

“Zirai don” tarımı vurdu: Kirazdaki rekolte kaybı vişnede de bekleniyor

“Zirai don” tarımı vurdu: Kirazdaki rekolte kaybı vişnede de bekleniyor

Rüzgar ve güneş enerjisinin kurulu güçteki payı arttı

Türkiye’nin yenilenebilir enerji kurulu gücü mayıs itibarıyla 72 bin 492 megavata yükselirken, rüzgar ve güneş enerjisinin elektrik kurulu gücündeki payı yüzde 30,2’ye ulaştı.